Juniorcursus

Als eerste kennismaking met honden voor kinderen hebben we als KC de kind-hond cursus. Daarna blijkt dat er nog vrij veel kinderen meer willen met hun hond. Wij hebben bij de behendigheid een junior groep in het leven geroepen om dit mogelijk te maken.

Onze leeftijdsgrens ligt wel wat hoger vanaf 12 jaar kun je instromen en het heeft de voorkeur dat het kind ook al meer met de hond heeft gedaan. Er moet in ieder geval een bepaalde mate van apel zijn anders is de hond niet te sturen en dus niet te trainen.

In deze cursus leren we kinderen eigenlijk hetzelfde als de volwassenen, alleen is het voor kinderen leuker om met leeftijdgenoten te trainen. DeĀ  cursus bestaat uit 10 lessen van 45 min en aan het eind hebben we een examen. We geven op een andere manier les zodat het voor de kinderen leuk blijf. In deze 10 lessen leren ze alle hindernissen aan op een veilige manier en we leren ze om nog beter op de hond te letten en te laten zien waarom een hond iets doet of juist niet doet.

Als we voldoende deelnemers krijgen kunnen we op den duur voor alle niveaus een junior groep op poten zetten. Kom naar de info-avond en kijk of het iets voor je is.