Hond(en) van de maand februari

Feb 20, 2011

In het kader van vrede op aarde is dit toch wel een toepasselijk plaatje. Dit zijn onze drie droppies, Delphi en Hazel (bijna 9 en 7 jaar oud), Duitse staandes, en onze “het” kat Garfield, maar hem noemen we Poes. Dit laatste omdat het een makkelijker woord is om hem naar binnen te roepen ’s avonds. Hij is ong 7 jaar oud en echt ontzettend leuk en lief. Samen met de honden gaat prima, als hij terug komt van zijn buiten wandeling begroeten en besnuffelen ze hem altijd eerst even. Beide honden zijn samen met mij enthousiast behendigheidlopers. Vinden ze geweldig om te doen.

Toch zijn het ook echte doerakken. Alle deuren moeten echt op slot! als we uithuizig zijn, zoniet, Hazel ruikt welke deur open is en gaat dan aan de wandel. Boven zijn de slaapkamers niet veilig, kinderen laten daar nog wel eens hun lunch achter. De vuilnisbak kun je ook maar beter buiten zetten anders vindt Delphi dat ze het recht heeft deze zo leeg mogelijk te maken. Gevolg: ontzettend dikke buik, buikpijn en aan de schijt. De voorraad kast -schuifdeuren omdat mij dat zo makkelijk leek- heeft haakjes die pertinent niet vergeten dienen te worden als je ze alleen laat. Stroopwafels, pak crunchy, hagelslag, koffieroomcups, suikerpak, theepak, hondenvoer, kattenvoer, rozijnen en repen pure chocola…. Voor een combinatie van die laatste 2 zijn we toch maar even langs de dierenarts geweest voor een braakinjectie. 

O ja, en vooral geen soeppan op het fornuis laten staan. Voor je het weet moeten je keuken, bijkeuken en woonkamer schoongemaakt worden en alle muren en plafonds opnieuw gewit.   
Delphi heeft met haar voorpoten de soep willen buitmaken, heeft daarbij de pan omgetrokken, het voorste pitje aangedrukt, snorharen verbrand, en ervoor gezord dat de plastic soeplepel totaal vast aan het fornuis is opgebrand. Gevolg alles onder een dunne laag roet….
Voordeel, alles is nu weer lekker gewit.

Foto van de maand, Laatste nieuws, Nieuws